Meest gestelde vragen

Wie zorgt er voor mijn kindje, hoe kan mijn kindje wennen, vanaf hoeveel weken mag mijn kindje naar het kinderdagverblijf, wat is een kinderdagverblijf, hoeveel kost kinderopvang zijn vast vragen waar je alvast antwoord op zou willen. Hieronder vind je de meest gestelde vragen die wij tegen komen op de mail of tijdens een rondleiding, heb jij een andere vragen stel hem gerust!

Wat is een kinderdagverblijf?

Een fijne plek waar kinderen van 0 tot 4 jaar onder begeleiding van pedagogisch medewerkers, samen met andere kinderen binnen en buiten spelen, avonturen beleven, lekker slapen en samen eten. Bij ons is er uitdaging, ontspanning en ontwikkelen kinderen zich spelenderwijs.

Wat zijn de voordelen van kinderopvang?

Je kan werk en kinderen perfect combineren. Mama Mia kinderopvang is altijd open. Kinderen ontwikkelen zich spelenderwijs en zijn in een vertrouwde omgeving.

Vindt mijn kind een kinderdagverblijf wel leuk?

We weten zeker dat ook jouw kind het fijn en leuk vindt bij Mama Mia kinderopvang, want we werken met vaste gezichten en een herkenbaar dagritme. Ook creëren we een veilige omgeving en zorgen we voor passende uitdaging voor álle leeftijden. 

Wie zorgt er voor mijn kind?

Kinderen noemen onze pedagogisch medewerkers vaak ‘juf’. Zij zijn degenen die elke dag klaarstaan om voor jouw kind te zorgen. Ze zijn gediplomeerd, werken vaak al een hele tijd in de kinderopvang en zijn in bezit van een verklaring van goed gedrag (VOG). Sommigen hebben een opleiding babyspecialisatie gedaan. Lees hier meer over wie wij zijn

Wat is het verschil tussen een kinderdagverblijf en een gastouder?

Een kinderdagverblijf is altijd open, ook bij ziekte of vakantie van een juf. Vooral deze continuïteit vinden ouders belangrijk. Natuurlijk kijk je zelf wat er bij jouw kind en jullie situatie past.

Is een kinderdagverblijf veilig voor een baby?

Onze ruimtes zijn veilig ingericht voor baby’s. Daarnaast zorgen we voor rust, en ook uitdaging. Zo kan een baby zich ontwikkelen. We hebben een aantal medewerkers in huis die zijn opgeleid als babyspecialist. Ook heeft elk kind een eigen mentor: een vast aanspreekpunt voor jullie als ouders en zij houdt nauwlettend de ontwikkeling en welbevinden van jullie kindje in de gaten.

Ik ben zwanger, wat is goede kinderopvang?

Je wilt er vertrouwen in hebben dat je kindje op de goede plek zit. Die keuze maak je met je verstand én je gevoel. Kom daarom eerst een keer kijken in ons kinderdagverblijf. Tijdens een rondleiding kan je al je vragen stellen en precies zien waar jullie baby straks slaapt, speelt en eet. Goede kinderopvang volgens ons is veel aandacht voor ieder kind, goede voeding, een fijne sfeer afgewisseld met rust en avontuur. Kom de kwaliteit voelen bij Mama Mia. En plan een rondleiding.

Hoe geef ik mijn kindje een goede start op het kinderdagverblijf?

De eerste keer dat je kind naar het kinderdagverblijf gaat kan voor jou als ouder spannend zijn. ‘Straks eet mijn kind niks.’ ‘Als mijn kind maar voldoende slaapt.’ ‘Ze bellen toch wel als er iets is?’ Dit zijn misschien herkenbare gedachten voor jou als ouder. Lees hier meer hoe je jullie kindje kan voorbereiden voor het kinderdagverblijf.

Wat kost kinderopvang?

De tarieven van Mama Mia kinderopvang zijn all-in: inclusief luiers, babyvoeding, fruit/groente, lunch, warme maaltijd e.d. We maken jaarlijks een nieuwe berekening van de tarieven. Via de Belastingdienst krijg je een deel van de kosten vergoed, dit heet kinderopvangtoeslag. Daardoor zijn de werkelijke kosten een stuk lager. Hoeveel kinderopvangtoeslag je krijgt, is afhankelijk van je inkomen.  Op de site van de Belastingdienst kan je een proefberekening maken. 

Of vul de rekentool in en zie direct wat jullie netto kosten zijn per maand.

Hebben jullie een rekentool voor de tarieven van Mama Mia kinderopvang?

Ja. Er is voor kinderopvang bij Mama Mia een rekentool ontwikkeld. In de rekentool geef je aan hoeveel opvang je af gaat nemen, het aantal kinderen die straks bij Mama Mia komen, welk inkomen jullie samen hebben en hoeveel jullie werken. Binnen een paar seconden zie je de netto kosten voor de opvang per maand voor een all-inclusive kinderopvang die 52 weken per jaar open is van 7.30 – 19.00 uur. Vul HIER de rekentool in.

Hoe bereken ik de kinderopvangtoeslag?

De belastingdienst heeft een handige rekentool. Je vult hier ons tarief en jullie jaarinkomen in. Zo zie je heel snel op hoeveel kinderopvangtoeslag je recht hebt en kun je berekenen wat kinderopvang echt per maand kost.
Je kan ook onze rekentool invullen en dan zie je direct wat jullie netto kosten zijn per maand.

Wat is het Landelijke Register Kinderopvangnummer (LRK-nummer) van mijn locatie?

Mama Mia kinderopvang Amersfoort
LRK nummer 698305929

Mama Mia kinderopvang Bunnik
LRK nummer 491506478

Mama Mia kinderopvang Odijk
LRK nummer 129282273

Hoe ziet een kinderdagverblijf eruit?

Elke groep heeft een grote eettafel en veel speelhoekjes zoals een bouwhoek, een huishoek en grondboxen. Helemaal ingericht op de kinderen en hun ontwikkeling. Het beste is om zelf eens te komen kijken. Maak gerust een afspraak voor een rondleiding.

Zijn er aparte babygroepen?

Vanaf januari 2019 zijn er een groep speciaal voor de jongste kinderen er spelen in de groepen kinderen van 0 t/m 2 jaar.

Wat krijgt mijn kind te eten bij Mama Mia?

We eten dagelijks verse groenten, vers fruit en zo min mogelijk toegevoegde suiker. Samen aan tafel eten is bij uitstek een gezellig moment. Het geeft de kinderen structuur en geborgenheid en ruimte om zelfstandigheid te ontwikkelen. Baby’s krijgen natuurlijk hun eigen voeding in nauw overleg met jou. Vanaf 17.45 uur krijgen de kinderen die er nog zijn een gezonde warme maaltijd, dat lekkers is inclusief.

Wat beleeft mijn kind op een dag?

Iedere ouder is benieuwd wat zijn kind beleeft bij Mama Mia. Daarom hebben wij de Ouder-app: hierin delen onze medewerkers foto’s en verhaaltjes over wat je kind gedaan heeft die dag. Je kan via de app ook altijd even een berichtje sturen of ontvangen. Heel handig, alles op één plek. 

Mag mijn kind eerst wennen bij de opvang?

Bij Mama Mia kinderopvang vinden we het heel normaal dat je kind eerst even komt wennen. We maken een afspraak voor een intake en dan plannen we gelijk het wenmoment in. Meestal is een paar uurtjes voldoende. Maar heeft je kind meer wenmomenten nodig, dan kan dat. We willen graag dat je kind een fijne start heeft en dat jij met een gerust hart (weer) kan gaan werken.

Hoe laat kan ik mijn kind brengen en halen?

Vanaf 7.30 uur kun je je kind brengen. De meeste ouders doen dat tussen 8.00 en 9.00 uur. Je kunt je kind halen wanneer het jou uitkomt. Zolang het maar voor 19:00 uur is, want dan sluiten we.

Wat zijn de openingstijden van kinderdagverblijf Mama Mia?

Wij zijn elke week van maandag tot en met vrijdag open van 7.30 tot 19.00 uur

Is Mama Mia kinderopvang open tijdens feestdagen en vakanties?

Wij zijn alle werkdagen open, ook in schoolvakanties. Alleen op officiële feestdagen zijn wij gesloten.

Zijn er wachtlijsten bij Mama Mia kinderopvang?

Dat verschilt heel erg per dag. Maandag, dinsdag en donderdag zijn doorgaans de meest geliefde dagen. Wil je weten of er plek is op de dagen die je graag wil, neem dan contact op met de locatiemanager. Zij heeft het beste overzicht van de beschikbare dagen.

 

Waar zit jullie kinderdagverblijf?

Mama Mia kinderopvang heeft een kinderdagverblijf in Amersfoort en een in Bunnik. 

Op de Hoef in Amersfoort zijn we in 1999 begonnen. Wij zitten in een fris nieuw pand aan de Softwareweg 3 op het kantorenpark De Hoef.

Ons kinderdagverblijf in Bunnik ligt aan de rand van het dorp aan de Schoudermantel nabij uitvalswegen. Op fietsafstand van de Uithof en het station, en met een bushalte op 50 meter.  Parkeren kan op ons eigen terrein

Het kinderdagverblijf in Odijk is een nieuwe locatie middenin de wijk Het Burgje naast de oude boerderij. Je loopt zo naar de boomgaard en wij zijn heel veel buiten te vinden.

Is er kinderopvang op de Hoef in Amersfoort?

Ja zeker. Op de Hoef in Amersfoort zijn we in 1999 begonnen en zitten we in ons frisse nieuwe ruime pand aan de Softwareweg 3. 

Ik wil mijn kind inschrijven, maar ik wil eigenlijk eerst een keer komen kijken. Mag dat?

Je bent van harte welkom om eens te komen kijken. Dan laten we je de locatie zien en beantwoorden we al je vragen. Klik hier voor een afspraak

Ik wil mijn kind graag aanmelden. Hoe kan ik dit het beste doen?

Leuk dat je voor Mama Mia kiest. Inschrijven kan je het beste via onze website doen.

Mijn kind is ziek. Wat moet ik doen?

Je kan een bericht achter laten in de mijnMamaMia-app of even bellen met de groep van jouw kind. We vinden het fijn als je ons in de loop van de dag even laat weten hoe het gaat.

Ik wil de opvang van mijn kind opzeggen. Hoe doe ik dat?

Stuur ons een mailtje of neem contact op met jouw locatiemanager. De opzegtermijn is één maand.

Wat is de opzegtermijn?

De opzegtermijn voor het kinderdagverblijf is één maand

Mijn kind wordt 4 jaar, maar gaat pas na de vakantie naar school. Kan hij langer bij de opvang blijven?

Mocht je gebruik gaan maken van een bso, dan kan je ook kiezen om daar alvast te gaan wennen. Maar je mag je kind ook nog een paar weken bij ons brengen. Regel dit wel op tijd, zodat wij er rekening mee kunnen houden. In principe stopt de opvang namelijk automatisch bij 4 jaar.

Hoe kan ik wijzigingen doorgeven?

Je kan het beste een mail sturen naar jouw locatiemanager. Zet daar al je gewenste wijzigingen met de ingangsdatum. Je hoort dan zo spoedig mogelijk van ons.

Wat zijn de gebruikersvoorwaarden van de MIjnMamamia-app?

Als je bij ons word ingeschreven ontvang je ook een inloge van de Mijn MamaMia-app. De eerste keer dat je deze opent geef je akkoord op de gebruikersvoorwaarden, HIER kan je ze alvast nalezen.

Hoe dien ik een klacht in?

Heb je een klacht over de opvang? Bespreek het met de pedagogisch medewerker of locatiemanager. Meer informatie vind je in onze klachtenregeling.

Waar kan ik een review plaatsen voor Mama Mia kinderopvang?

Dat kan via Google en onze Facebook-pagina’s (Amersfoort en Bunnik) Maar we vinden het ook leuk om een quote op onze website te plaatsen. Stuur dan een mailtje naar info@mamamia.nl

www.google.com > zoeken op Mama Mia kinderopvang
Amersfoort             www.facebook.com/MamaMiaKinderopvang/
Bunnik                    www.facebook.com/MamaMiakinderopvangBunnik/

Ik heb een andere vraag


    Ik heb een andere vraag