Kinderopvang in Bunnik

Kinderopvang in Bunnik
Schoudermantel 33
3981 AE Bunnik
T: 030 – 656 55 65
E: bunnik@mamamia.nl

Ons kinderdagverblijf in Bunnik ligt aan de rand van het dorp verscholen in het groen. De locatie is vlakbij de A12 en de uitvalswegen naar Zeist, Utrecht en Odijk. Wij zijn ook uitstekend bereikbaar met de fiets of het openbaar vervoer. Er is voldoende parkeergelegenheid op een veilig, omheind terrein.

Ontvang een aanbod met de kosten, de opvangdagen en -uren of schrijf je in!

Openingstijden

Wij zijn elke werkdag open
van 7.30 tot 19.00 uur.
Ook in de schoolvakanties,
52 weken per jaar.


Om 17.45 uur eten we samen een warme maaltijd.
Je hebt de keuze of je kindje met ons of toch liever thuis mee eet. De warme maaltijd kost je niks extra’s

Mooie locatie

Deze voormalige villa is nu een fris, ruim pand met een gezellige, huiselijke uitstraling. De groepsruimtes zijn vriendelijk, licht en ingericht met houten meubilair en rustige kleuren.

We hebben een verticale groepen voor kinderen van 0 tot 4 jaar, een peutergroep voor 2 en 3 jarigen en een groep voor de jongsten van 0 – 2 jaar. 

De fijne ontdektuin heeft met veel speelmogelijkheden en een moestuintje waar de kinderen zelf kunnen zaaien en plukken.

Voel je thuis in Bunnik

Een thuis is een heerlijk, veilig plekje voor iedereen. Kinderen willen niets liever dan dat. Mama Mia is zo’n thuis waar kinderen zich geborgen voelen en met plezier naar toe gaan. Het is er vertrouwd, het dagritme voorspelbaar, en de ‘juffen’ hebben voor ieder kind persoonlijke aandacht. Daardoor is er in elke groep een positieve sfeer. Dat zorgt allemaal voor dat thuisgevoel.

Het huis waar Mama Mia ‘woont’ is verbouwd tot een kinderdagverblijf en ook de inrichting draagt bij aan het thuisgevoel. Elke groepsruimte heeft een huiskamertje dat in een handomdraai een keukentje of winkeltje kan worden. Kinderen imiteren hoe het thuis gaat met bijvoorbeeld koken of boodschappen doen. Ze krijgen alle ruimte om zich zo te ontwikkelen op sociaal, emotioneel en cognitief vlak. Baby’s ontdekken via hun zintuigen. Hier hebben we een mooie, royale grondbox voor. Een spiegel, een gekleurde mobiel, ruwe en zachte speeltjes, en iets dat lekker ruikt, stimuleren die zintuigelijke ontwikkeling van je baby.

Voor ieder kind is er zo genoeg uitdaging in een huiselijke omgeving. Want als een kind zich thuis voelt, ontwikkelt het zich als vanzelf.

Talenten laten groeien

Wij werken in verschillende thema’s met allerlei activiteiten die de zintuigen prikkelen. Met bijvoorbeeld muziek, bewegen, eigen creaties maken, experimenteren met materialen. Dat doen wij niet zomaar. Wist je dat het kinderbrein zich juist in de eerste vier jaar sterk ontwikkelt? Er worden dan veel verbindingen in de hersens gelegd. Goed voor de ontwikkeling van het kind! Ook jouw kindje heeft zijn eigen unieke talenten, die wij met die verschillende thema’s en activiteiten graag helpen stimuleren.

kinderopvang in Bunnik Odijk

Wennen

Wanneer je kindje voor het eerst naar Mama Mia gaat, is dat vaak een stap waar jullie allebei aan moeten wennen. Hoe is het om je kindje toe te vertrouwen aan ons en hoe vind je kindje het? Misschien vind je het fijn om even te bellen. Dat is geen probleem. We vertellen je graag hoe het gaat.

Dagindeling 

Een dag bij Mama Mia verloopt volgens een vaste dagindeling. Kinderen hebben behoefte aan een herkenbare structuur. Dat geeft ze vertrouwen en een veilig gevoel. De dagindeling geeft voldoende ruimte om de dag af te stemmen op de behoefte van de kinderen. Bij baby’s volgen we het vertrouwde ritme van thuis.

Eten en drinken

Het moment van het voeden van je baby doen we in nauw overleg met jou als ouder. Net als de keuze voor de soort flesvoeding. We hebben alle gangbare soorten babyvoeding in huis.

We houden van lekker eten en drinken, maar wél gezond! Samen met een kinderdiëtiste ontwikkelden wij een gezond voedingsplan, helemaal van deze tijd. De lunch en de warme maaltijd zijn bereid met verse groenten en fruit en bevatten zo min mogelijk toegevoegde suiker. De warme maaltijd wordt verzorgd door cateringbedrijf Lekker & Vers. Zij maken gebruik seizoensgroenten en verzorgen ook vegetarische maaltijden.

KLOK GR PICTO

Ouders

Ons motto is: ouders praten mee! Wil je even met ons overleggen over je kindje? Wij gaan graag met je in gesprek. We staan open voor vragen en we willen graag weten wat je prettig en belangrijk vindt. Bij het brengen en halen bespreken we kort hoe het met je kindje gaat. Een keer per jaar zien we elkaar in het 10-minutengesprek. En hebben we meer tijd nodig, dan is daar alle ruimte voor. Ook met vragen over opvoeden kun je bij ons terecht. We denken graag met je mee.

In ons ouderbeleid staat beschreven hoe wij de communicatie en dienstverlening vormgeven, en hoe de ouderinspraak bij Mama Mia is geregeld.

Onze medewerkers

Ons team bestaat uit zéér ervaren pedagogisch medewerkers waarvan sommigen al jaren bij ons werken. Zij zijn betrokken, vakbekwaam en hebben een grote liefde voor hun vak. Ze dragen daarmee bij aan een huiselijke en veilige omgeving voor de kinderen. Ook voor vragen of advies staan ze voor je klaar.

LOGO BUNNIK PICTO

Gezond en veilig

Wij laten niets aan het toeval over wanneer het gaat om gezondheid en veiligheid van de kinderen die aan ons zijn toevertrouwd. Wij willen niet alleen voldoen aan de wettelijke regelgeving, maar we willen het nóg beter te doen. De GGD beoordeelt namens de gemeente of onze kinderopvang aan de gestelde eisen voldoet. Het meest recente GGD-inspectierapport kun je HIER lezen.

Tarieven

Als ouder wil je werk en opvang op een ontspannen manier combineren. Je kunt bij ons terecht voor kinderopvang op vaste dagen. De opvang is inclusief luiers, flesvoeding, lunch, een warme maaltijd, veel groente en fruit.

Op ons kostenoverzicht vind je de actuele tarieven of vul de rekentool in en zie direct wat jullie netto kosten zijn per maand.

Tegemoetkoming in de kinderopvangkosten

Als je gebruik maakt van onze kinderopvang, heb je waarschijnlijk recht op kinderopvangtoeslag. Dit is een tegemoetkoming van de overheid in de kinderopvangkosten. Hoeveel kinderopvangtoeslag je krijgt, hangt af van jullie persoonlijke situatie. Op basis van het gezamenlijk inkomen, de opvanguren per maand en de uurprijs berekent de Belastingdienst de hoogte van jullie Kinderopvangtoeslag.  Je moet de toeslag zelf aanvragen via de website van de Belastingdienst. Hiervoor log je in met je DigiD.

Registratienummer LRK Mama Mia Bunnik: 491506478

Tip: Maak een proefberekening www.toeslagen.nl. Zo kun je snel zien wat de kinderopvangkosten voor jou zijn.

Rondleiding

Kom gerust een kijkje bij ons nemen. Maak een afspraak voor een rondleiding. Dan laten wij ons kinderdagverblijf zien, vertellen we je van alles en kun je honderduit vragen aan ons stellen.

Kinderdagverblijf Bunnik
contactpersoon: Maaike
T: 030 – 656 55 65
E: bunnik@mamamia.nl

HUIS EN LAMP

Meest gestelde vragen

Zijn er wachtlijsten bij Mama Mia kinderopvang?

Dat verschilt heel erg per dag. Maandag, dinsdag en donderdag zijn doorgaans de meest geliefde dagen. Wil je weten of er plek is op de dagen die je graag wil, neem dan contact op met de locatiemanager. Zij heeft het beste overzicht van de beschikbare dagen.

Waar zit jullie kinderdagverblijf?

Ons kinderdagverblijf in Bunnik aan de rand van het dorp aan de Schoudermantel nabij uitvalswegen. Op fietsafstand van de Uithof en het station, en met een bushalte op 50 meter.  Parkeren kan op ons eigen terrein.

Ik wil mijn kind graag aanmelden. Hoe kan ik dit het beste doen?

Leuk dat je voor Mama Mia kiest. Inschrijven kan je het beste via onze website doen.

Ik heb een vraag


  Rondleiding

  Kom gerust een kijkje bij ons nemen. Maak een afspraak voor een rondleiding. Dan laten wij ons kinderdagverblijf zien, vertellen we je van alles en kun je honderduit vragen aan ons stellen.

  Kinderdagverblijf Bunnik
  contactpersoon: Maaike
  T: 030 – 656 55 65
  E: bunnik@mamamia.nl

  HUIS EN LAMP

  Ik heb een vraag