Kinderopvang in Amersfoort

Kinderopvang in Amersfoort
Softwareweg 3
3821 BN Amersfoort

Locatiemanager: Judith Roeleveld

Ons kinderdagverblijf (KDV) in Amersfoort ligt in een vriendelijke hoek op De Hoef. De locatie is vanuit de omliggende woonwijken Schothorst, Zielhorst en Liendert uitstekend bereikbaar, met de auto, fiets en lopend. En ook treinstation Amersfoort Schothorst ligt op maar 6 minuten loopafstand. We hebben een ruim fris nieuw pand met een tuin van bijna 600m2

Ontvang een aanbod met de kosten, de opvangdagen en -uren of schrijf je in!

Openingstijden

Wij zijn elke werkdag open
van 7:30 tot 19:00 uur.
Ook in de schoolvakanties,
52 weken per jaar.


Om 17.45 uur eten we samen een warme maaltijd.
Je hebt de keuze of je kindje met ons of toch liever thuis mee eet. De warme maaltijd kost je niks extra’s

kinderopvang amersfoort

Mooie locatie

De groepsruimten zijn groot en licht. We hebben verticale groepen voor kinderen van 0 tot 4 jaar en een peutergroep voor 2 en 3 jarigen en groepen voor de jongsten van 0 – 2 jaar. De grote tuin is schaduwrijk en avontuurlijk met onder andere hoogte verschillen, verstopplekken en paadjes. Hier valt voor kinderen echt iets te ontdekken!

De Hoef is aan het veranderen. Er komen meer woningen en kantoorpanden krijgen een andere bestemming. Wij veranderen mee en zijn verhuisd naar een mooi, nieuw pand aan de Softwareweg 3 met een heerlijke zonnige tuin en combinatie van rust, ontspanning en bewegen.

Wil je nog meer zien en lezen over ons kinderdagverblijf in Amersfoort? klik dan hier

Plezier in bewegen in Amersfoort

Bij Mama Mia bewegen we met veel plezier zowel binnen als buiten. Voor baby’s hebben we een podiumpje met een glijplank. Hier kunnen ze veilig klauteren, tijgeren en er vanaf glijden. Na het eerste spannende moment volgen er kleine schaterlachjes.

Vanaf het moment dat dreumesen kunnen lopen, kunnen ze hun lichaam weer op een hele andere manier gebruiken. Er gaat een wereld van bewegingsvrijheid voor ze open! We bewegen samen met de dreumesen en peuters: buiten spelen, dansen of een fantasiespel met gebaren. Noem maar op!

Natuurlijk bewegen hoort er gewoon bij! Je kind wordt super fit, zelfredzaam en krijgt een positief zelfbeeld. Dit zorgt tegelijkertijd voor een goede ontwikkeling van hun hersenen. Leuk en leerzaam dus!

Talenten laten groeien

Wij werken in verschillende thema’s met allerlei activiteiten die de zintuigen prikkelen. Met bijvoorbeeld muziek, bewegen, eigen creaties maken, experimenteren met materialen. Dat doen wij niet zomaar. Wist je dat het kinderbrein zich juist in de eerste vier jaar sterk ontwikkelt? Er worden dan veel verbindingen in de hersens gelegd. Goed voor de ontwikkeling van het kind! Ook jouw kindje heeft zijn eigen unieke talenten, die wij met die verschillende thema’s en activiteiten graag helpen stimuleren.

kinderopvang Amersfoort
Tafel en huiselijke sfeer Kinderdagopvang in 'Hoefkwartier' Amersfoort

Wennen

Wanneer je kindje voor het eerst naar Mama Mia gaat, is dat vaak een stap waar jullie allebei aan moeten wennen. Hoe is het om je kindje toe te vertrouwen aan ons en hoe vind je kindje het? Misschien vind je het fijn om even te bellen. Dat is geen probleem. We vertellen je graag hoe het gaat.

Dagindeling   

Een dag bij Mama Mia verloopt volgens een vaste dagindeling. Kinderen hebben behoefte aan een herkenbare structuur. Dat geeft ze vertrouwen en een veilig gevoel. De dagindeling geeft voldoende ruimte om de dag af te stemmen op de behoefte van de kinderen. Bij baby’s volgen we het vertrouwde ritme van thuis.

Eten en drinken

Het moment van het voeden van je baby doen we in nauw overleg met jou als ouder. Net als de keuze voor de soort flesvoeding. We hebben alle gangbare soorten babyvoeding in huis.

We houden van lekker eten en drinken, maar wél gezond! Samen met een kinderdiëtiste ontwikkelden wij een gezond voedingsplan, helemaal van deze tijd. De lunch en de warme maaltijd zijn bereid met verse groenten en fruit en bevatten zo min mogelijk toegevoegde suiker. De warme maaltijd wordt verzorgd door cateringbedrijf Lekker & Vers. Zij maken gebruik seizoensgroenten en verzorgen ook vegetarische maaltijden.

KLOK GR PICTO

Ouders

Ons motto is: ouders praten mee! Wil je even met ons overleggen over je kindje? Wij gaan graag met je in gesprek. We staan open voor vragen en we willen graag weten wat je prettig en belangrijk vindt. Bij het brengen en halen bespreken we kort hoe het met je kindje gaat. Een keer per jaar zien we elkaar in het 10-minutengesprek. En hebben we meer tijd nodig, dan is daar alle ruimte voor. Ook met vragen over opvoeden kun je bij ons terecht. We denken graag met je mee.

In ons ouderbeleid staat beschreven hoe wij de communicatie en dienstverlening vormgeven, en hoe de ouderinspraak bij Mama Mia is geregeld.

Onze medewerkers

Ons team bestaat uit zéér ervaren pedagogisch medewerkers waarvan sommigen al jaren bij ons werken. Zij zijn betrokken en vakbekwaam en hebben een grote liefde voor hun vak. Ze dragen daarmee bij aan een huiselijke en veilige omgeving voor de kinderen. Ook voor vragen of advies staan ze voor je klaar.

BAL PICTO

Gezond en veilig

Wij laten niets aan het toeval over wanneer het gaat om gezondheid en veiligheid van de kinderen die aan ons zijn toevertrouwd. Wij willen niet alleen voldoen aan de wettelijke regelgeving, maar we willen het nóg beter te doen. De GGD beoordeelt namens de gemeente of onze kinderopvang aan de gestelde eisen voldoet. Het meest recente GGD-inspectierapport kun je HIER lezen.

Tarieven

Als ouder wil je werk en opvang op een ontspannen manier combineren. Je kunt bij ons terecht voor kinderopvang op vaste dagen. De opvang is inclusief luiers, flesvoeding, lunch, een warme maaltijd, veel groente en fruit.

Op ons kostenoverzicht vind je de actuele tarieven of vul de rekentool in en zie direct wat jullie netto kosten zijn per maand. 

Tegemoetkoming in de kinderopvangkosten

Als je gebruik maakt van onze kinderopvang, heb je waarschijnlijk recht op kinderopvangtoeslag. Dit is een tegemoetkoming van de overheid in de kinderopvangkosten. Hoeveel kinderopvangtoeslag je krijgt, hangt af van jullie persoonlijke situatie. Op basis van het gezamenlijk inkomen, de opvanguren per maand en de uurprijs berekent de Belastingdienst de hoogte van jullie Kinderopvangtoeslag.  Je moet de toeslag zelf aanvragen via de website van de Belastingdienst. Hiervoor log je in met je DigiD.

Registratienummer LRK
Mama Mia Amersfoort
Softwareweg 3
LRK Nummer: 698305929

Tip: Maak een proefberekening www.toeslagen.nl. Zo kun je snel zien wat de kinderopvangkosten voor jou zijn.

Rondleiding

Kom gerust een kijkje bij ons nemen. Maak een afspraak voor een rondleiding. Dan laten wij ons kinderdagverblijf zien, vertellen we je van alles over onze nieuwe locatie en kun je honderduit vragen aan ons stellen.

Kinderdagverblijf Amersfoort
Contactpersoon: Judith Roeleveld
T: 033 – 455 48 68
E: amersfoort@mamamia.nl

flamingo

Meest gestelde vragen

Zijn er wachtlijsten bij Mama Mia kinderopvang?

Dat verschilt heel erg per dag. Maandag, dinsdag en donderdag zijn doorgaans de meest geliefde dagen. Wil je weten of er plek is op de dagen die je graag wil, neem dan contact op met de locatiemanager. Zij heeft het beste overzicht van de beschikbare dagen.

Is er kinderopvang op de Hoef in Amersfoort?

Ja zeker. Op de Hoef in Amersfoort zijn we in 1999 begonnen. 

Ik wil mijn kind graag aanmelden. Hoe kan ik dit het beste doen?

Leuk dat je voor Mama Mia kiest. Inschrijven kan je het beste via onze website doen.

Mama Mia kinderopvang hoefkwartier Softwareweg Amersfoort

Ik heb een vraag


  Rondleiding

  Kom gerust een kijkje bij ons nemen. Maak een afspraak voor een rondleiding. Dan laten wij ons kinderdagverblijf zien, vertellen we je van alles over onze nieuwe locatie en kun je honderduit vragen aan ons stellen

  Kinderdagverblijf Amersfoort
  Contactpersoon: Judith Roeleveld
  T: 033 – 455 48 68
  E: amersfoort@mamamia.nl

  Ik heb een vraag