Kinderopvang in Hoefkwartier, Amersfoort

Kinderopvang in Hoefkwartier
Softwareweg 3
3821 BN Amersfoort

Ons kleinschalige kinderopvang in Hoefkwartier Amersfoort is voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Schothorst, Zielhorst, Liendert en NS Schothorst is vlakbij. Ons kinderopvang ligt in een vriendelijke hoek op De Hoef (Hoefkwartier Amersfoort). De locatie is vanuit de omliggende woonwijken uitstekend bereikbaar, met de auto, fiets en lopend. Het treinstation Amersfoort Schothorst ligt op maar 10 minuten loopafstand. We hebben een ruim fris nieuw pand met een tuin van bijna 600m2

Ingang en trapopgang Kinderdagopvang in Hoefkwartier Amersfoort

Buiten spelen in Amersfoort

Een grote tuin met genoeg schaduw van bomen, een heuvel met uitdaging om te kruipen, rollen en klimmen. Een fietspaadje waar je rond kan rennen, steppen of fietsen. Bij een echte plensbui kunnen we buiten spelen maar ook overdekt buitenspelen. De groepen met de jongsten kinderen hebben een buitendeur die aansluit op de tuin die extra fijn is voor baby’s en dreumesen.

Kliederen mag

Buitenspelen zelfs als de stoep nat is. Ook als je nog niet heel goed kan lopen, we trekken kinderen bij vochtig of koud weer een heerlijk buitenpak aan om buiten te kunnen spelen. Een paar laarzen aan zodat je flink in de plassen kan stampen of een modderplas kan uit te proberen. Geen last van natte koude benen of billen en bijkomend voordeel geen vieze broeken.

Buitenkleding voor kinderen in Kinderdagopvang in 'Hoefkwartier' Amersfoort

Bewegen bij kinderopvang in Hoefkwartier

Bij Mama Mia bewegen we met veel plezier zowel binnen als buiten. Voor baby’s hebben we kussen in verschillende vormen die uitdagen om veilig te klauteren, tijgeren en er vanaf te glijden. Na het eerste spannende moment volgen er kleine schaterlachjes.

Vanaf het moment dat dreumesen kunnen lopen, kunnen ze hun lichaam weer op een hele andere manier gebruiken. Er gaat een wereld van bewegingsvrijheid voor ze open! We bewegen samen met de dreumesen en peuters: buiten spelen, dansen of een fantasiespel met gebaren. Noem maar op!

Natuurlijk bewegen hoort er gewoon bij! Je kind wordt super fit, zelfredzaam en krijgt een positief zelfbeeld. Dit zorgt tegelijkertijd voor een goede ontwikkeling van hun hersenen. Leuk en leerzaam dus!

Huiselijk, fris & ruim
kinderdagverblijf
in Hoefkwartier Amersfoort

Behang, een beetje kleur op de muur en gezellige verlichting maakt dat we geen standaard kinderdagverblijf zijn. Frisse ruime groepen en een rustige sfeer. Elke groep heeft zijn eigen identiteit.
Niet alleen sfeer is belangrijk in een kinderdagverblijf om je thuis te voelen, maar inrichting draagt ook bij aan onze visie. Bijvoorbeeld lage meubels dagen uit om aan te spelen of op te klimmen en verdelen de ruimte in zodat er genoeg hoekjes ontstaan waar kinderen rustig kunnen spelen. 

Tafel en huiselijke sfeer Kinderdagopvang in 'Hoefkwartier' Amersfoort

De jongsten

We hebben 2 groepen voor de leeftijd van 0 t/m 2 jaar. Een ruimte waar genoeg knusse rustige ruimte is voor de aller aller kleinsten en uitdaging voor de kinderen die net gaan lopen en oefenen met klimmen. Een verschoonruimte in een aparte ruimte waardoor het verschoonmoment extra 1 op 1 momenten worden op een dag.  

De oudste kinderen   

Een groep waar kinderen met meer vriendjes met elkaar kunnen spelen. Bijvoorbeeld:

 • Speelgoed wat meer uitdaagt, grote pincet voor de fijne motoriek, scharen om knippen te oefenen, constructie materiaal wat uitdaagt
 • Een aanrecht met gootsteen en kraan om zelf water te pakken om te drinken of je handen te wassen, net wat wij ook doen in de keuken maar dan op kindhoogte.
 • Een deur die aansluit op de tuin waardoor kinderen zelf kunnen kiezen om naar buiten te gaan.
 • Een deur die aansluit op een grote gang om ook te kunnen spelen, dansen en ‘gymen’

Net als thuis

We hebben ook 2 groepen met de leeftijd van 0 t/m 4 jaar, dat heet verticaal, net een gezin. Grote kinderen helpen de kleine kinderen. Als de oudste op de groep tussen de middag slapen zijn de baby’s vaak wakker, aan aandacht geen gebrek. Genoeg ruimte en hoekjes op de groepen om heerlijk te spelen of even te gymmen of dansen op de gang. 

keuken op kinderhoogte bij Kinderdagopvang in 'Hoefkwartier' Amersfoort

Onze medewerkers

Ons team bestaat uit zéér ervaren pedagogisch medewerkers waarvan sommigen al jaren bij ons werken. Zij zijn betrokken en vakbekwaam en hebben een grote liefde voor hun vak. Ze dragen daarmee bij aan een huiselijke en veilige omgeving voor de kinderen. Ook voor vragen of advies staan ze voor je klaar.

medewerker kinderopvang Amersfoort Hoefkwartier
Mama Mia kinderopvang hoefkwartier Softwareweg Amersfoort

Net een dierentuin 😉

Elke dag hoor je hier: Kom Apen, we gaan naar buiten, komen de Tijgers aan tafel of de Flamingo’s mogen hun jas aantrekken. We hebben 6 groepen en we hebben ze Tijger, Aap, Flamingo, Zebra, Kangoeroe en Giraffe genoemd.

kinderopvang amersfoort

Rondleiding

Kom gerust een kijkje bij ons nemen. Maak een afspraak voor een rondleiding. Dan laten wij ons kinderdagverblijf zien, vertellen we je van alles over onze nieuwe locatie en kun je honderduit vragen aan ons stellen.

Wil je nu al meer weten over Mama Mia in Hoefkwartier Amersfoort, klik dan hier

Kinderdagverblijf Amersfoort
(kinderopvang in Hoefkwartier Amersfoort)
Contactpersoon: Judith Roeleveld
T: 033 – 455 48 68
E: amersfoort@mamamia.nl

Waar kan je ons vinden?

Mama Mia kinderopvang hoefkwartier Softwareweg Amersfoort

Meest gestelde vragen

Zijn er wachtlijsten bij Mama Mia kinderopvang?

Dat verschilt heel erg per dag. Maandag, dinsdag en donderdag zijn doorgaans de meest geliefde dagen. Wil je weten of er plek is op de dagen die je graag wil, neem dan contact op met de locatiemanager. Zij heeft het beste overzicht van de beschikbare dagen.

Is er kinderopvang op de Hoef in Amersfoort?

Ja zeker. Op de Hoef in Amersfoort zijn we in 1999 begonnen. 

Ik wil mijn kind graag aanmelden. Hoe kan ik dit het beste doen?

Leuk dat je voor Mama Mia kiest. Inschrijven kan je het beste via onze website doen.

Krijgen we tegemoetkoming in de kinderopvangkosten?

Als je gebruik maakt van onze kinderopvang, heb je waarschijnlijk recht op kinderopvangtoeslag. Dit is een tegemoetkoming van de overheid in de kinderopvangkosten. Hoeveel kinderopvangtoeslag je krijgt, hangt af van jullie persoonlijke situatie. Op basis van het gezamenlijk inkomen, de opvanguren per maand en de uurprijs berekent de Belastingdienst de hoogte van jullie Kinderopvangtoeslag.  Je moet de toeslag zelf aanvragen via de website van de Belastingdienst. Hiervoor log je in met je DigiD.

Registratienummer LRK
Mama Mia Amersfoort
Softwareweg 3
LRK Nummer: 698305929

Tip: Maak een proefberekening www.toeslagen.nl. Zo kun je snel zien wat de kinderopvangkosten voor jou zijn.

Mama Mia kinderopvang hoefkwartier Softwareweg Amersfoort

Ik heb een vraag


  Rondleiding

  Kom gerust een kijkje bij ons nemen. Maak een afspraak voor een rondleiding. Dan laten wij ons kinderdagverblijf zien, vertellen we je van alles over onze nieuwe locatie en kun je honderduit vragen aan ons stellen

  Kinderdagverblijf Amersfoort
  Contactpersoon: Judith Roeleveld
  T: 033 – 455 48 68
  E: amersfoort@mamamia.nl

  Ik heb een vraag