Zwanger?

Van harte gefeliciteerd met je zwangerschap!
Je kindje groeit in je buik, je krijgt (straks) zwangerschapsverlof en denkt alvast na over de opvang. Je wil graag na je verlof dat jullie allebei werken en de opvoeding van de baby kunnen combineren. Een fijne kinderopvang plek voor je baby maakt dat mogelijk. In deze zoektocht zijn er best vaak vragen, wij beantwoorden graag al je vragen.

Fijne plek voor je kindje

Als je weer aan het werk gaat, wil je vast niets liever dan dat je kindje op een fijne plek terecht kan.
Mama Mia staat voor kleinschalige kinderopvang in een persoonlijke sfeer, waar ervaren, liefdevolle medewerkers elke dag voor jullie klaar staan. Zo weet je dat je kindje op de goede plek zit.

BABY PICTO

Vaste medewerkers

Het is een prettige gedachte dat er vaste pedagogisch medewerkers zijn waar jij je kindje aan kunt toevertrouwen. Je kindje is bij ons in goede handen! Wij werken met ervaren, liefdevolle medewerkers. Bij afwezigheid van je vaste pedagogisch medewerker, wordt zij altijd vervangen door een vaste medewerker met een bekend gezicht. Dat is wel zo fijn!

Groeien

Onze kinderopvang is meer dan opvang alleen. Wij zien het als een verrijking voor je kindje. Het kan zich bij ons ontwikkelen. Omrollen, kruipen, stapjes zetten. Z’n eerste vriendschappen sluiten, puzzelen, buiten spelen, ontdekken. Zo ontwikkelt hij of zij zich op verschillende gebieden.

Ruime openingstijden

Als ouder wil je werk en kinderen op een ontspannen manier combineren. Daarom zijn we elke werkdag open van 7:30 tot 19:00 uur. Het hele jaar door.

We voldoen natuurlijk aan alle kwaliteitsnormen en zijn geregistreerd bij het Landelijk Register Kinderopvang.

KLOK GR PICTO

Geef je borstvoeding?

Veel ouders kiezen voor het geven van borstvoeding. Tegen de tijd dat je kindje naar het kinderdagverblijf gaat, kun je melk afkolven en (bevroren) meegeven. Als je in de buurt werkt, kun jij bij ons op een rustig plekje zelf komen voeden. Elke werkgever is verplicht om jonge moeders onder werktijd gelegenheid én tijd te geven om te kolven of te voeden.

Aandacht voor je kind

Wanneer je kindje wakker is, krijgt het naast de verzorging ook veel persoonlijke aandacht van ons. Het contact met andere kinderen onderling gaat spelenderwijs. We vinden het belangrijk dat je kindje vrij kan bewegen in de box of op een zachte mat. In een wipstoeltje ligt je kindje nooit te lang. Zo heeft je kindje alle ruimte om zelf te ontdekken.

Weer aan het werk

Je bevallingsverlof duurt 10 weken en gaat in op de dag van de bevalling. In principe kan je kindje daarom vanaf 10 weken bij ons terecht. Of later als je nog vakantiedagen of ouderschapsverlof opneemt. Als het bijna zover is, nodigt de pedagogisch medewerker je uit voor een intakegesprek. Jullie spreken dan ook een of meer wenochtenden af. Het is vast even wennen voor jou en je kindje. Hoe is het om je baby toe te vertrouwen aan ons? Misschien vind je het fijn om tussendoor even te bellen. Dat is geen probleem. We vertellen je graag hoe het gaat. Vanzelfsprekend volgen we het ritme van thuis. Je kindje slaapt altijd in hetzelfde bedje en krijgt voeding volgens het door jullie aangegeven schema. Dat geeft rust en vertrouwen.

Tips om je kind een goede start te geven op de groep, vind je hier

Kom gerust kijken

Een kinderdagverblijf kies je niet zomaar. Je wil weten of het bij je past. Maak een afspraak voor een rondleiding. Dan laten wij ons kinderdagverblijf zien, vertellen we je van alles en kun je honderduit vragen.

Kinderdagverblijf Amersfoort
Contactpersoon: Judith
amersfoort@mamamia.nl
033 – 455 48 68


Kinderdagverblijf Bunnik
Contactpersoon: Maaike
bunnik@mamamia.nl
030 – 656 55 65

Kinderdagverblijf Odijk
Contactpersoon: Maaike
odijk@mamamia.nl
030 – 3036307

Kosten van kinderopvang

Om jullie een idee te geven wat de netto kosten per maand zijn, is er voor kinderopvang bij Mama Mia een rekentool ontwikkeld. In de rekentool geef je aan hoeveel opvang je af gaat nemen, de hoogte van het inkomen dat jullie samen hebben en het aantal uren van de ouder die het minst werkt. Binnen een paar seconden zie je de netto kosten voor de opvang van jouw kind.

Meest gestelde vragen?

Hoe ziet een kinderdagverblijf eruit?

Elke groep heeft een grote eettafel en veel speelhoekjes zoals een bouwhoek, een huishoek en grondboxen. Helemaal ingericht op de kinderen en hun ontwikkeling. Het beste is om zelf eens te komen kijken. Maak gerust een afspraak voor een rondleiding.

Vanaf welke leeftijd kan mijn baby naar het kinderdagverblijf?

Je mag vanaf 10 weken jouw baby bij Mama Mia kinderopvang brengen. Wij hebben plek voor kinderen van 0 tot 4 jaar. 

Mag mijn kind eerst wennen bij de opvang?

Bij Mama Mia kinderopvang vinden we het heel normaal dat je kind eerst even komt wennen. We maken een afspraak voor een intake en dan plannen we gelijk het wenmoment in. Meestal is een paar uurtjes voldoende. Maar heeft je kind meer wenmomenten nodig, dan kan dat. We willen graag dat je kind een fijne start heeft en dat jij met een gerust hart (weer) kan gaan werken.